ΛΑΪΚΟΥΡΑ-NEWS-Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία

18 Ιαν 2019

Δικηγορικός Σύλλογος Βέροιας: Χωρίς ακρότητες και διχαστικά συνθήματα στο συλλαλητήριο

   Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας εκφράζει την ανησυχία του για τα τεκταινόμενα γύρω από το εθνικό θέμα της Μακεδονίας, ενημερώνει τα μέλη του για το συλλαλητήριο που θα γίνει στην πόλη της Βέροιας την Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019.

   Καλεί όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν σ’ αυτό με πνεύμα ενότητας και αλληλεγγύης χωρίς ακρότητες και διχαστικά συνθήματα.


Βέροια 18-1-2019

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Φώτης Αντ. Καραβασίλης


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Κ,Καλαϊτζίδης-Όλοι να συμμετάσχουν ενεργά, στη μεγάλη συγκέντρωση των Αθηνών την Κυριακή

Μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε η κυβέρνηση την περασμένη Τετάρτη, ανοίγει ο δρόμος για την εισαγωγή προς ψήφιση στη Βουλή της «Συμφωνίας των Πρεσπών» που πέρα από όνομα, εθνότητα, γλώσσα, ξεπουλά και την ιστορική κληρονομιά, όλων υμών των Ελλήνων Μακεδόνων.
Μπροστά σ΄αυτήν την προκλητική επιμονή της κυβέρνησης να επικυρώσει στη Βουλή αυτή την εθνικά επιζήμια συμφωνία, καλούμε τις Ημαθιώτισσες και τους Ημαθιώτες να συμμετάσχουν ενεργά, τόσο στη μεγάλη συγκέντρωση των Αθηνών την Κυριακή 20 όσο και σ΄αυτήν της Βέροιας στις 22 Ιανουαρίου, σε μια ύστατη προσπάθεια όλων μας να εμποδίσουμε ψήφιση αυτών των εθνοκτόνων αποφάσεων.
Είναι η ώρα να ορθώσουμε το ανάστημά μας και μαζί, ενωμένοι, όλοι οι έλληνες Μακεδόνες και μη, να βροντοφωνάξουμε ένα μεγάλο «ΟΧΙ» όπως καλά ξέρουμε να κάνουμε όταν οι καιροί και η ιστορικές στιγμές το επιτάσσουν.
«ΟΧΙ» στο ξεπούλημα της Μακεδονίας, «ΟΧΙ» στη Συμφωνία των Πρεσπών. Η Μακεδονία είναι Μία και είναι Ελληνική!.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας συνελήφθησαν 3 άτομα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης για διακίνηση ναρκωτικών

Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν περισσότερα από 11 κιλά κάνναβη
Για διακίνηση ναρκωτικών συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας σήμερα (17 Ιανουαρίου 2019) τις πρώτες πρωινές σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, 2 αλλοδαποί ηλικίας 20 και 21 ετών, καθώς και ένας 19χρονος ημεδαπός.
Ειδικότερα, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών, αρχικά εντοπίστηκαν τα παραπάνω νεαρά άτομα και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε βρέθηκε στην κατοχή του 19χρονου και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης βάρους 2 κιλών και 50 γραμμαρίων , την οποία παρέλαβε λίγο νωρίτερα από τα άλλα 2 άτομα.
Σε έρευνα που ακολούθησε σε 2 σπίτια που χρησιμοποιούσε ο 21χρονος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολική ποσότητα κάνναβης βάρους 9 κιλών και 664,5 γραμμαρίων , μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και το χρηματικό ποσό των 2.465 ευρώ , ως προερχόμενο από τη διακίνηση των ναρκωτικών.
Από την κατοχή τους κατασχέθηκαν 4 κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ. Επίσης κατασχέθηκε και ένα όχημα ιδιοκτησίας του 21χρονου ως μέσο διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.
Συνολικά βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης βάρους 11 κιλών και 714,5 γραμμαρίων .
Οι συλληφθέντες, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ακούστε το σχόλιο μας για το Μακεδονικό και για την ΝΔ


Ακούστε το σημερινό μας σχόλιο για τους υποψήφιους βουλευτές Ημαθίας αλλά και για την ΝΔ..
Σχολιάζουμε το Μακεδονικό που η ΝΔ βγάζει την ουρά της από έξω για να μην πάρει την καυτή πατάτα στα χέρια τούς
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Αφίσες με τους βουλευτές Ημαθίας γέμισαν στην Βέροια

Γέμισαν Αφίσες στην πόλη της Βέροιας με φωτογραφίες των βουλευτών της Ημαθίας Γιώργου Ουρσουζίδη και Χρήστο Αντωνίου τις οποίες από κάτω γράφουν "Εσύ θα προδώσεις τη Μακεδονία μας"

Αυτό έφερε αναστάτωση όσο στους ίδιους τους βουλευτές όσο και στην αστυνομία σε όλη την Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Το Επιμελητήριο Ημαθίας στηρίζει τις κινητοποιήσεις για τη Μακεδονία

Τo Eπιμελητήριο Ημαθίας, εκφράζοντας τις εύλογες ανησυχίες του εμπορικού, βιομηχανικού και επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής μας, χαιρετίζει και στηρίζει τη μαζική κινητοποίηση της κοινωνίας για τα προβλήματα που δημιουργούνται από τη «Συμφωνία των Πρεσπών» σχετικά με το εθνικό ζήτημα της Μακεδονίας.

Η χρήση του όρου από τη γειτονική χώρα, πέραν της μείζονος εθνικής σημασίας της, θα διαταράξει σημαντικά την εύρυθμη λειτουργία ενός μεγάλου όγκου επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται και περιλαμβάνουν τον όρο «Μακεδονία» στην επωνυμία τους αφού καμία ρητή πρόβλεψη δεν υπάρχει για την εμπορική χρήση του όρου από την επιχειρηματική Κοινότητα στη «Συμφωνία των Πρεσπών», όσον αφορά στα προστατευόμενα σήματα, τις Προστατευόμενες Γεωγραφικές Ενδείξεις και τις Προστατευόμενες Ονομασίες Προέλευσης.

Αποτελεί αυτονόητη και αδιαπραγμάτευτη θέση μας ότι προσβλέπουμε στην υιοθέτηση μιας συνεπούς και δίκαιης λύσης από την Ελληνική Κυβέρνηση, η οποία θα πρέπει να αποπέμψει σχέδια αλυτρωτισμού και παραποίησης της Ιστορίας μας.

Ο ΠΡΟΕΔΟΣ


ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΙΚΑΣ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ: Αγωνιζόμαστε για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ που είναι μια και είναι ελληνική.

«Μετράμε πλέον αντίστροφα για την κύρωση της ντροπής των Πρεσπών από το ελληνικό Κοινοβούλιο. Ήρθε η ώρα να αντισταθούμε στις έξωθεν πιέσεις, να αποδείξουμε πως δεν έχουμε χάσει την εθνική μας κυριαρχία στα θέματα εξωτερικής πολιτικής,πως δεν είμαστε προτεκτοράτο.

Για εμάς, κόκκινη γραμμή είναι η απόφαση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών του 1992.Δεν βγάζουμε στο σφυρί την εθνική μας αξιοπρέπεια, δεν χαρίζουμε το όνομά μας, την ιστορία μας και τον πολιτισμό μας σε αυτούς που επιχειρούν να οικοδομήσουν ένα έθνος με κλοπιμαία υλικά. Επαναλαμβάνουμε πως αναγνώριση των Σκοπίων με το όνομα «Μακεδονία» ανοίγει πληγές που θα τις βρούμε μπροστά μας.

Την Κυριακή στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα και την Τρίτη στην πλατεία Δημαρχείου στη Βέροια διαδηλώνουμε ενωμένοι, μακριά και πέρα από κόμματα, μαζικά και ειρηνικά, ώστε να αποτρέψουμε, έστω και την ύστατη ώρα, μια νέα εθνική καταστροφή. Εμείς, ο συνδυασμός ¨Δικαίωμα για νέα Βέροια¨, θα είμαστε παρόντες στα προσκλητήρια της εθνικής αξιοπρέπειας. Για την Πατρίδα μας, για τη Μακεδονία μας, στη μνήμη των ηρώων που έπεσαν για να ελευθερωθεί αυτή η ευλογημένη γη».

 

Γιάννης Παπαγιάννης

Υποψήφιος δήμαρχος Βέροιας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Αποκτήστε πτυχίο πληροφορικής εύκολα, γρήγορα και οικονομικά!!!!

Θέλετε πιστοποίηση για την επόμενη προκήρυξη του ΑΣΕΠ; 

Αν δεν ξέρετε υπολογιστές θα δυσκολευτείτε να βρείτε δουλειά!!!! Η πιστοποίηση της πληροφορικής είναι απαραίτητη σε όλους του διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ και μοριοδοτούμενο κριτήριο για τους διορισμούς εκπαιδευτικών σύμφωνα με τις νέες εξαγγελίες του υπουργείου παιδείας.

Το ΕΚΕΔΙΜ ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ υλοποίει επιδοτούμενα  ταχύρυθμα τμήματα  ηλεκτρονικών υπολογιστών για απόκτηση πτυχίου αναγνωρισμένο από τον ΑΣΕΠ, μέσω του φορέα πιστοποίησης I-SKILLS.

Το πρόγραμμα είναι χωρισμένο σε 2 επίπεδα:

Το Basic επίπεδο, αποτελούμενο από τις 3 πρώτες ενότητες(Word,Excel,Internet),το οποίο αποτελεί και βασική προϋπόθεση για όλες τις προκηρύξεις.

Το advanced επίπεδο, αποτελούμενο από τις επόμενες 3 ενότητες(PowerPoint,Windows,Βάσεις Δεδομένων Access),το οποίο αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πακέτο κατοχής πτυχίου.                                                           


 Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται:

δωρεάν βιβλία,

πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό 

ηλεκτρονική πλατφόρμα για εξάσκηση στο σπίτι 

Επιπλέον ενισχυτικά μαθήματα πριν από τις εξετάσεις και απεριόριστες ώρες πρακτικής άσκησης στην αίθουσα Πληροφορικής της σχολής.

 

Η εμπειρία τόσων ετών, οι πολυάριθμοι ωφελούμενοι αυτών των προγραμμάτων μαζί με τη σωστή ποιότητα διδασκαλίας αποτελούν την μόνη εγγύηση για την απόκτηση πτυχίου. 


Πληρώνετε μόνο τα εξέταστρα. Ειδικές τιμές  σε ανέργους, φοιτητές –μαθητές, τρίτεκνους-πολύτεκνους.


Εξετάσεις πιστοποίησης κάθε εβδομάδα.


Οι εγγραφές γίνονται καθημερινά τις ώρες 9:00-21:00    Αγ. Αντωνίου 20 & Καρατάσου γωνία

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 

2331021061, 6974338357

Email: ekedimtheoxas@gmail.com

fb: ΕΚΕΔΙΜ Βέροιας

Site: http://ekedim-verias.gr/


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ιστορίες ταξιτζίδικης τρέλας από τη Στοκχόλμη


 
Οι ιστορίες των ταξιτζήδων είναι πάντα συναρπαστικές. Εχουν το στίγμα του απροσδόκητου, του αιφνιδιαστικού. Οι περισσότερες από αυτές προκαλούν γέλιο χωρίς να αποκλείουμε και εκείνες που προκαλούν συγκίνηση και δάκρυα. Αυτά... 

 
 
 
 
πάντως που συνέβησαν σ’ εμένα μόνο γέλιο προκαλούν. Οδηγούσα ταξί στη Στοκχόλμη για αρκετά χρόνια έως το 1996. Γύρισα στην Ελλάδα και από το 2014 επέστρεψα στην όμορφη Στοκχόλμη μας, την αγάπη μου.

Φυσικά ξανάρχισα να δουλεύω ταξί, γιατί είναι μια δουλειά που σου προσφέρει απλόχερα το συναίσθημα της ελευθερίας. Πέρασαν τα χρόνια, μεγάλωσα κι εγώ οπότε αυτό το συναίσθημα άρχισα να το εκτιμώ ιδιαίτερα. Δουλεύω όποτε θέλω, όσο θέλω και πάω διακοπές όποτε θέλω. Σημαντικές προϋποθέσεις για μένα. Κανένα άλλο επάγγελμα στη Σουηδία δεν μπορεί να σου προσφέρει αυτές τις εργασιακές συνθήκες. Και κανένα άλλο επάγγελμα δεν σου δίνει τη δυνατότητα να ζεις σε καθημερινή βάση περίεργες ιστορίες και να έρχεσαι σε επαφή με ενδιαφέροντες ανθρώπους.

Πρέπει να ήταν γύρω στα 1992-93, μερικά χρόνια προτού επιστρέψω στην Ελλάδα. Ηταν ένα ανοιξιάτικο γλυκό σούρουπο και μπήκα στον κεντρικό σταθμό τρένων της Στοκχόλμης να φορτώσω, γιατί έστειλε σήμα το κέντρο ότι περίμεναν πελάτες. Τότε οδηγούσα μια λιμουζίνα Volvo 740. Σημαντικές για την ιστορία μας λεπτομέρειες του αυτοκινήτου ήταν ότι είχε έξι πόρτες. Οι δύο μεσαίες δεν άνοιγαν απέξω, γιατί δεν είχαν εξωτερικά χερούλια. Τα δε τζάμια του αυτοκίνητου ήταν πολύ σκούρα και αυτό έκανε το ταξί πολύ σκοτεινό μέσα. Μπαίνω στον χώρο του σταθμού και εκεί με περίμενε μια πελάτισσα με μερικές βαλίτσες. Στο χέρι κρατούσε ένα χαρτί όπου ήταν γραμμένο το ξενοδοχείο στο οποίο θα πήγαινε. Το διάβασα, ήξερα το ξενοδοχείο και άρχισα να φορτώνω τις βαλίτσες οι οποίες ήταν αρκετές ‒ τις τακτοποίησα μια χαρά.Μπαίνω στο ταξί και επειδή το φανάρι του σταθμού ήταν πράσινο πάτησα το γκάζι και ξεκίνησα. Εκεί που πήγαινα και κόντευα να φτάσω στο ξενοδοχείο χτυπάει το κινητό του αυτοκινήτου. Ηταν από το κέντρο. Το σηκώνω. «Ταξί 451 ήσουν στον σταθμό πριν από λίγο;». «Ναι» απαντώ. «Τα φόρτωσες όλα;». «Φυσικά» απαντώ. «Δεν ξέχασα καμία βαλίτσα, ήμουν πολύ προσεκτικός». Αυτό το είπα γιατί πριν από τρεις τέσσερις ημέρες πάλι στον σταθμό ξέχασα να φορτώσω μια βαλίτσα. «Δεν ξέχασες βαλίτσα. Τον πελάτη ξέχασες!». Οταν το είπε αυτό είχε σκάσει στα γέλια.

Γυρίζω έντρομος το κεφάλι και τι να δω; Δεν είχα την Αμερικανίδα στο ταξί. Το αυτοκίνητο ήταν άδειο! Δεν υπήρχε ψυχή. «Γυρίζω να την πάρω» μουρμούρισα στην τηλεφωνήτρια που δεν είχε σταματήσει να γελάει και αυτό με εκνεύρισε ακόμη πιο πολύ. Γύρισα, τη βρήκα να με περιμένει. «Γιατί» τη ρωτάω, μάλλον κάπως αγριεμένα, «δεν μπήκες μέσα;». «Δεν έβρισκα την πόρτα» μου απάντησε φοβισμένα. Επειδή ήξερα προτού μπω στο αυτοκίνητο πού θα πήγαινε, δεν ρώτησα όταν μπήκα στο ταξί «πού πάμε;». Πάτησα το γκάζι και έφυγα.

Και αυτή έμεινε σύξυλη να ψάχνει την πόρτα για να μπει. Τέλος πάντων. Τέλος καλό όλα καλά. Το τι γέλιο όμως έπεσε στον σταθμό απ’ όλους που ήταν εκεί δεν περιγράφεται. Μου το είπε την επόμενη μέρα στο φαγητό ένας συνάδελφος. Ο ταξιτζής λοιπόν που πήγε τον πελάτη εκεί που ήθελε χωρίς τον πελάτη.

Πολύ πρόσφατα φτάνω στη διεύθυνση που μου είχαν ζητήσει να πάω, μια γοητευτική κυρία ανοίγει την πόρτα του ταξί και μπαίνει. Με κοιτάζει, μου χαμογελάει, της χαμογελώ και κάθεται στη θέση του συνοδηγού. Πολύ γοητευτική και απλά ντυμένη αλλά κομψή. Βαμμένα νύχια κάτι μεταξύ πράσινου και μπλε. Το άρωμά της μου άρεσε πολύ. «Miyake;» ρωτάω. Με κοίταξε έκπληκτη. «Ναι» μου απάντησε. «Και εγώ Miyake φοράω». Σκύβει προς τη μεριά μου να μυρίσει. Τρόμαξα. «Δεν το φορώ όταν δουλεύω γιατί είναι έντονο» ψιθύρισα. Γέλασε. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής συζητήσαμε αρκετά ενδιαφέροντα θέματα. Μεταξύ άλλων ήξερε αρχαία ελληνικά! Φτάσαμε στη διεύθυνση της εκκλησίας όπου πήγαινε. Με ευχαρίστησε για την πολύ ευχάριστη διαδρομή. «Γάμος;» τη ρώτησα. «Οχι, κηδεία» μου απάντησε. «Ελπίζω να μην είναι κάποιο αγαπημένο σου πρόσωπο». «Όχι, είμαι η… παπάς» μου λέει. Κόκαλο ο Νίκος.

– Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Documento

ΠΗΓΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Είδαν χιονοστιβάδα να εισβάλει στο εστιατόριο του ξενοδοχείου τους


 
Χιονοστιβάδα ύψους πέντε μέτρων «εισέβαλε» την περασμένη Πέμπτη σε ξενοδοχείο στο πέρασμα Schwagalp, ως αποτέλεσμα της έντονης χιονόπτωσης σύμφωνα με... 

 
 
 
 
 
την ελβετική εφημερίδα Swiss Tagblatt.

Η χιονοστιβάδα χτύπησε το εστιατόριο του ξενοδοχείου Santis στο Schwagalp στο καντόνι Appenzell Ausserrhoden στην ανατολική Ελβετία στις 4.30 το απόγευμα (τοπική ώρα).

Η εφημερίδα Tagblatt αναφέρει ότι τρία άτομα υπέστησαν ελαφρούς τραυματισμούς ως αποτέλεσμα της χιονοστιβάδας μήκους 300 μέτρων. 75 άτομα εκκένωσαν το ξενοδοχείο.ΠΗΓΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Στο «πόδι» η Ελλάδα για το συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών στην ΑθήναΚαι τώρα που τελείωσε το show με την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πλέον, αρχίζει ο πραγματικός αγώνας κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ένας αγώνας... 

 
 
 
που τελικά διεξάγεται ουσιαστικά μόνο από τους πολίτες καθώς ακόμα και οι αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν είναι ιδιαίτερα ισχυρές.

Αυξάνεται καθημερινά ο αριθμός των λεωφορείων, απ΄ολόκληρη την Ελλάδα, που δημοσιοποιούνται στο επίσημο facebook event της διοργάνωσης («Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία») για την ενημέρωση όσων θέλουν να βρεθούν την Κυριακή στην Αθήνα, ώστε να διαδηλώσουν ενάντια στην επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Η «Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας», που διοργανώνει τη μεγάλη κινητοποίηση, όπως συνέβη και πριν από ένα χρόνο με τα μεγαλειώδη συλλαλητήρια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, αισιοδοξεί πως η παρουσία του κόσμου θα είναι μαζική και δεν θα μπορέσει να περάσει απαρατήρητη από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τους «πρόθυμους» βουλευτές, που έχουν ταχθεί υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών που χαρίζει όνομα, εθνότητα και γλώσσα στα Σκόπια.

«Ξαφνιάστηκαν, Δεν περίμεναν ότι μέσα σε μια εβδομάδα μπορούμε να διοργανώσουμε συλλαλητήριο, που θα αποδειχθεί πολύ πιο μαζικό από το προηγούμενο και σίγουρα δεν θα μπορούν να το παραβλέψουν» λέει το μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής κ.Μιχάλης Πατσίκας, καταγγέλλοντας προσπάθειες εκφοβισμού ώστε να μην φτάσει ο κόσμος στην πλατεία Συντάγματος.

Στην Βόρεια Ελλάδα, σε σχέση με τα περυσινά συλλαλητήρια, αισθητή είναι η κινητοποίηση όχι μόνο συλλογικών φορέων, αλλά της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονία, δήμων και τοπικών Μητροπόλεων που πρωτοστατούν ώστε ο κόσμος μαζικά να διαδηλώσει στην Αθήνα.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, μέσω της καμπάνιας «Respect the Truth» (Σεβασμός στην Αλήθεια) που έχει ξεκινήσει στα social media, ζητάει από τους Μακεδόνες να συμμετάσχουν μαζικά στην κινητοποίηση της Κυριακής. Ο ίδιος, έχει προτείνει και έχει επιτύχει την έκδοση ψηφίσματος κατά της Συμφωνίας από το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας και την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, το οποίο απέστειλε στους βουλευτές όλης της χώρας, ώστε να ενημερωθούν αφενός για τις θέσεις της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, αφετέρου να λάβουν το μήνυμα της καταψήφισης της συμφωνίας όποτε κι αν αυτή έρθει στη Βουλή.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας με τον πρόεδρό της -δήμαρχο Αμπελοκήπων – Μενεμένης- Λάζαρο Κυρίζογλου, να δρομολογεί για το πρωί της Κυριακής έκτακτη συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) στην Αθήνα, προκειμένου να υπάρξει πανελλαδική αντίδραση αιρετών της Τ.Α. και αίτημα για διεξαγωγή δημοψηφίσματος, που υπάρχει σκέψη να κατατεθεί ως αίτημα δημάρχων της Βόρειας Ελλάδας προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Να σημειωθεί πως 67 συνολικά δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Αν. Μακεδονίας και Θράκης είναι κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και μόνο 5 δηλώνουν υπέρ ή κρατούν ουδέτερη στάση.

Αισθητή είναι πλέον και η κινητοποίηση της Εκκλησίας, ειδικά στην Μακεδονία και στην Θράκη. Ήδη 22 μητροπολίτες της Βόρειας Ελλάδας, ζήτησαν μ΄ επιστολή τους προς κυβέρνηση και βουλευτές να μην προχωρήσουν στην επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, επισημαίνοντας πως είναι «αντίθετες στην ιστορική αλήθεια για την ιστορία και την ελληνικότητα της Μακεδονίας».

Όσον αφορά τους συλλογικούς φορείς, μαζική είναι η πρόσκληση συμμετοχής στο συλλαλητήριο της Κυριακής, όχι μόνο από συλλόγους Μακεδόνων, αλλά επίσης Ποντίων, Βλάχων, Θρακιωτών, Σαρακατσάνων κ.α.

Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη σύσκεψη εκπροσώπων φορέων και πρωτοβουλιών, που αντιτίθενται στη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ προσκλήθηκαν και παραβρέθηκαν σε αυτήν και εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης. Στη σύσκεψη συμμετείχαν δήμαρχοι από την Κεντρική Μακεδονία, τη Δυτική Μακεδονία και την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη καθώς και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτιζικώστας.

Οι συμμετέχοντες συζήτησαν κινήσεις που μπορούν να κάνουν, ώστε να εμποδίσουν την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την κυβέρνηση και -μεταξύ άλλων- κατέληξαν σε έκτακτες γενικές συγκλήσεις Δημοτικών Συμβουλίων στους δήμους αλλά και σε έκτακτη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ στην Αθήνα.

«Πάμε να το ξανακάνουμε όπως πέρυσι. Το συλλαλητήριο του περασμένου Φεβρουαρίου στην Αθήνα, καθυστέρησε την προδοσία κατά έναν χρόνο. Τώρα θα την αποτελειώσει» λέει με νόημα ο κ.Γεώργιος Τάτσιος, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Σας έπεσε το κινητό στο νερό; Μην πανικοβάλλεστε, υπάρχει λύσηΧρειάζεται ψυχραιμία αλλά και γρήγορες κινήσεις

Είναι μια στιγμή που όλους μας τρομάζει: να βλέπουμε το κινητό μας να κάνει βουτιά το κινητό στο νεροχύτη, στη λεκάνη της τουαλέτας ή απλά να πέσει πάνω του νερό.

Υπάρχει και... 

 
 
 
η πιθανότητα να πέσει οποιοδήποτε άλλο υγρό εκτός από νερό όπου τα πράγματα περιπλέκονται λίγο περισσότερο… Σίγουρα οι ώρες που θα ακολουθήσουν είναι κρίσιμες για το κινητό σας και απαιτούν σωστό χειρισμό από εσάς. Εμείς σας παρουσιάζουμε τα βήματα που θα πρέπει να κάνετε μόλις το κινητό σας βραχεί.

Αρχικά και ενστικτωδώς θα πρέπει να δράσετε άμεσα και να απομακρύνετε το κινητό σας από το υγρό στοιχείο. Όσο πιο λίγο παραμένει στο υγρό τόσο πιο εύκολη θα είναι η αποκατάστασή του.

Αφού το απομακρύνετε πρέπει αυτομάτως να το απενεργοποιήσετε και να αφαιρέσετε την μπαταρία του αλλά και την κάρτα sim καθώς πολλές φορές οι επαφές είναι πιο σημαντικές από τη συσκευή. Αν έχετε κινητό που δεν είναι εφικτή η αφαίρεση της μπαταρίας δεν μπορείτε να κάνετε διαφορετικά. Απλά σκουπίστε το με ένα στεγνό πανάκι όπως και την κάρτα sim.

Κρατήστε το κινητό με φορά προς τα κάτω, το σημείο δηλαδή που βράχηκε να έχει φορά προς τα κάτω έτσι ώστε να φύγουν τα περισσότερα νερά. Ταυτόχρονα καθαρίστε απαλά με ένα στεγνό πανάκι.

Στη συνέχεια μπορείτε να ακολουθήσετε δυο εναλλακτικούς τρόπους για την καλύτερη αφαίρεση του υγρού στοιχείου από το εσωτερικό του. Ο ένας είναι να χρησιμοποιήσετε πιστολάκι για τα μαλλιά πάντα στο κρύο για να στεγνώσετε το κινητό ή χρησιμοποιήστε την ηλεκτρική σκούπα για να ρουφήξει όσο το δυνατόν περισσότερο νερό. Η σκούπα ίσως να είναι και η καλύτερη επιλογή καθώς ρουφάει τα υγρά εν αντιθέσει με το πιστολάκι που τα φυσάει προς τα μέσα με κίνδυνο να εισχωρήσουν ακόμα περισσότερο στα κυκλώματα του τηλεφώνου.

Επειδή το άγχος για το αν τελικά θα αποκατασταθεί η βλάβη είναι μεγάλο μπορείτε να τυλίξετε το τηλέφωνο με ένα απορροφητικό χαρτί έτσι ώστε να είστε ακόμα πιο σίγουροι ότι τα υγρά έχουν φύγει.

Το επόμενο και τελευταίο στάδιο είναι να βουτήξετε το κινητό σας σε ένα μπολ με ρύζι. Άλλωστε το ρύζι είναι γνωστό πως τραβάει την υγρασία. Το κινητό σας πρέπει να παραμείνει εκεί για 24 ώρες. Γεμίστε το μπολ με ρύζι μέχρι να καλυφθεί εντελώς η συσκευή σας. Την επόμενη μέρα βγάλτε το κινητό από το ρύζι, τοποθετήστε την μπαταρία και προσευχηθείτε να ανοίξει. Αν όλα πάνε καλά να είστε περήφανοι που το σώσατε, διαφορετικά απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό.  

pentapostagma.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

17 Ιαν 2019

Απορρίπτει η ΝΔ την πρόταση Τσίπρα ...για debate..

Απορρίπτει η ΝΔ την πρόταση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για μια διακαναλική μονομαχία για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει πως...
«οι διεθνείς συμφωνίες της χώρας συζητιούνται και κυρώνονται στη Βουλή» προσθέτοντας πως στη διαδικασία αυτή συμμετέχουν όλα τα κόμματα και όλοι οι Έλληνες βουλευτές οι οποίοι και αναλαμβάνουν τις ιστορικές ευθύνες τους, πόσο μάλλον για μια τόσο σημαντική συμφωνία, όπως αυτή της διευθέτησης του Σκοπιανού ζητήματος. 

«Αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον κ. Τσίπρα, ο οποίος από την πρώτη στιγμή εργαλειοποίησε το εθνικό ζήτημα για μικροκομματικούς λόγους και καθύβριζε ως ακροδεξιούς τη μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων που διαφωνούσαν μαζί του. Αυτήν τη διχαστική αντίληψη επιβεβαιώνει και με τη σημερινή και γεμάτη αλαζονεία ανακοίνωσή του» τονίζεται στην ανακοίνωση με τη ΝΔ να καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει στη Βουλή «γιατί προτίθεται να κυρώσει την επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών και, κυρίως, γιατί παρέδωσε στους Σκοπιανούς τη δήθεν μακεδονική εθνότητα και γλώσσα, κάτι που καμία προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση δεν είχε διανοηθεί». 

«Αν ο κ. Τσίπρας βιάζεται και για debate, του έχουμε μια πρόταση: Ας προκηρύξει εδώ και τώρα εκλογές και στα προεκλογικά debates οι πολίτες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Η δε Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές, με νωπή λαϊκή εντολή, να αποφασίσει για την κύρωση ή την απόρριψη της Συμφωνίας των Πρεσπών. Υ.Γ. Επειδή κάτι μας λέει ότι ο κ. Τσίπρας θα απορρίψει την πρότασή μας, του έχουμε και δεύτερη: Να κάνει το debate που προτείνει με τον Πάνο τον Καμμένο και να μιλήσουν ανοιχτά για τη σχέση τους» καταλήγει στην ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΝΔ.

ΑΠΕ ΜΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Το χρέος μας. Της Νίκης Καρατζιούλα


Πυκνώνουν τα μαύρα σύννεφα πάνω από τη χώρα. Είναι φανερό ότι η εθελόδουλη κυβέρνηση καθοδηγούμενη από ξένες δυνάμεις, μακριά από τον ιδεολογικό της χώρο, νιώθοντας το τέλος να έρχεται και τις Ερινύες ήδη να την επισκέπτονται, διολισθαίνει μέρα με τη μέρα σε όλο και πιο επικίνδυνες ατραπούς.


Ενδεικτικά αναφέρω την απόπειρα ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής, με τη χρησιμοποίηση προστατευόμενου μάρτυρα, που εκβιάζονταν να καταθέσει ψευδή γεγονότα, για να στοχοποιηθούν και να διασυρθούν αδίκως πολιτικοί αντίπαλοι.


Αν δε αυτό θεωρηθεί αναμενόμενο από μια κυβέρνηση της ποιότητας της σημερινής, ο κατήφορος συνεχίστηκε με την παντί τρόπω εξαγορά συνειδήσεων βουλευτών-αποστατών, ώστε να συμπληρωθεί το τυπικό 151 στη βουλή για την ψήφο "εμπιστοσύνης", όταν υπάρχει σαφέστατη αναντιστοιχία βουλής κοινωνίας και είναι ορατό δια γυμνού οφθαλμού.


Ετοιμάζεται μάλιστα και δεύτερη επιχείρηση εξαγοράς ψήφων "προθύμων" υπό το πρόσχημα της λύσης του εθνικού θέματος της ονομασίας των Σκοπίων. Επιχειρείται και πάλι η γνωστή διαδικασία των 151 και πάλι "προθύμων", με αλλαγές στα πρόσωπα ενδεχόμενα, ώστε όλοι κάτι να πάρουν, όταν στην κοινωνία άνω του 80% διαφωνεί με τη συμφωνία των Πρεσπών.


Ανεξάρτητα από τις επιμέρους διαφορετικές μας απόψεις για θέματα ήσσονος σημασίας, το χρέος μας αυτή την ώρα είναι να εμποδίσουμε να περάσει αυτή η συμφωνία από τη βουλή.


Το ελάχιστο δικό μου να συμπορευτώ με τις εκατοντάδες χιλιάδες συμπολιτών μου που θα διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στη συμφωνία αυτή, στη συγκέντρωση της Αθήνας την Κυριακή 

20/1/2019. Σε αυτή την κάθοδο των γνήσιων πατριωτών που έχουν ανησυχία και αντίρρηση για την παραχάραξη της ιστορίας μας και τις συνέπειες του γεγονότος αυτού μακροπρόθεσμα, να προστεθούν και όσοι για λόγους αντικειμενικούς δεν μπορούν να μετέχουν στην διαδήλωση, αλλά η σκέψη τους και οι ευχές τους είναι στην ίδια κατεύθυνση με τις δικές μας.Η Μακεδονία μας χρειάζεται

Ας κάνουμε το χρέος μας 

Δυναμικά στη συγκέντρωση ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών.  •  Η Νίκη Καρατζιούλα  είναι  Περιφερειακή Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ο Λάμπρος Ταΐρης στην ποδοσφαιρική οικογένεια της Βέροιας


Ο Π.Σ Βέροια καλωσορίζει τον Λάμπρο Ταΐρη στην ποδοσφαιρική μας οικογένεια. Ο νέος μας ποδοσφαιριστής, που αγωνίζεται στην μεσαία γραμμή και είναι 26 χρόνων θα ενισχύσει την προσπάθεια της ομάδας μας να ικανοποιήσει τους στόχους μας.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας συνελήφθησαν 3 άτομα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης για διακίνηση ναρκωτικών

Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν περισσότερα από 11 κιλά κάνναβη 

Για διακίνηση ναρκωτικών συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας σήμερα (17 Ιανουαρίου 2019) τις πρώτες πρωινές σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, 2 αλλοδαποί ηλικίας 20 και 21 ετών, καθώς και ένας 19χρονος ημεδαπός. 

Ειδικότερα, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών, αρχικά εντοπίστηκαν τα παραπάνω νεαρά άτομα και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε βρέθηκε στην κατοχή του 19χρονου και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης βάρους 2 κιλών και 50 γραμμαρίων, την οποία παρέλαβε λίγο νωρίτερα από τα άλλα 2 άτομα.

Σε έρευνα που ακολούθησε σε 2 σπίτια που χρησιμοποιούσε ο 21χρονος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολική ποσότητα κάνναβης βάρους 9 κιλών και 664,5 γραμμαρίων, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και το χρηματικό ποσό των 2.465 ευρώ, ως προερχόμενο από τη διακίνηση των ναρκωτικών.

Από την κατοχή τους κατασχέθηκαν 4 κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ. Επίσης κατασχέθηκε και ένα όχημα ιδιοκτησίας του 21χρονου ως μέσο διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Συνολικά βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης βάρους 11 κιλών και 714,5 γραμμαρίων.

Οι συλληφθέντες, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ακούστε το ραδιοφωνικό σχόλιο για τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους και όχι μόνο

Ακούστε το ραδιοφωνικό μας σχόλιο για τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους αλλά και για όσα ειπώθηκαν χθες από τον Απόστολο Εμμανουηλίδη.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Τζιτζικώστας-Καλαϊτζίδης-Σουγιουλτζή επισκέφτηκαν το κέντρο μέριμνας του δήμου Βέροιας

Χθες ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας βρέθηκε στην πόλη της Βέροιας...

Μαζί του ήταν οι στενοί του συνεργάτες Κώστας Καλαϊτζίδης Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας και Ολυμπία Σουγιουλτζή,οι οποίοι και οι τρεις επισκέφθηκαν το μεσημέρι το κέντρο μέριμνας ΑΜΕΑ του δήμου Βέροιας

Αν και ακόμα ο περιφερειάρχης Α. Τζιτζικώστας δεν ανακοίνωσε επίσημα τους υποψηφίους στην Ημαθία..  Η Ολύμπια Σουγιουλτζή είναι η μόνη σίγουρη μέχρι στιγμής στο ψηφοδέλτιό του...,μια γυναίκα δυναμική που έχει όρεξη για δουλειά και θέλει να προσφέρει πολλά στην Ημαθία...Και σίγουρα θα είναι η έκπληξη όταν καταμετρηθούν οι ψήφοι.

Όσο για τον Κώστα τον Καλαϊτζίδη Είναι γνωστό ότι θα ξανά είναι στο ψηφοδέλτιο του Α.Τζιτζικώστα, είναι ο άνθρωπος ο οποίος εμπιστεύεται ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, και μέσα στην κρίση κατάφερε να προσφέρει πολλά σε όλη την Ημαθία και η πόρτα του γραφείου του ήταν ανοιχτά για όλους τους πολίτες... και όπως δείχνουν τα πράγματα θα ξαναείναι και πάλι ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΔΕΗ: Έκπτωση ενός ευρώ σε όσους επιλέξουν ηλεκτρονικό λογαριασμό


Έκπτωση 1 ευρώ ανά λογαριασμό θα έχουν οι πελάτες της ΔΕΗ που θα επιλέξουν να λαμβάνουν το λογαριασμό τους μόνο ηλεκτρονικά, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Μανώλης Παναγιωτάκης σε εκδήλωση για την προώθηση του ηλεκτρονικού λογαριασμού που πραγματοποιήθηκε στο σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα.

Έτσι οι εν λόγω πελάτες θα αποφεύγουν την επιπλέον χρέωση του 1 ευρώ που ισχύει σήμερα για τους λογαριασμούς που εκδίδονται σε χαρτί και θα έχουν επιπλέον όφελος άλλο 1 ευρώ.

Η έκπτωση ή αντίστοιχα επιβάρυνση εφαρμόζονται ανά δίμηνο λογαριασμό ενώ το όφελος θα ισχύει τόσο για όσους έχουν ήδη επιλέξει τον ηλεκτρονικό λογαριασμό όσο και για εκείνους που θα το κάνουν στο εξής.

Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία από τα 7 εκατομμύρια πελατών της ΔΕΗ οι 800.000 έχουν επιλέξει μέχρι σήμερα τον ηλεκτρονικό λογαριασμό (από τους οποίους οι 200.000 εξακολουθούν να λαμβάνουν και έγχαρτο λογαριασμό) ενώ στόχος είναι το πλήθος τους να αυξηθεί στα 2 εκατομμύρια έως το τέλος του χρόνου.

Ο επικεφαλής της ΔΕΗ ανήγγειλε ακόμη ότι θα διευκολυνθεί η διαδικασία για όσους έχουν αλλάξει αριθμό ταυτότητας προκειμένου να κάνουν την σχετική δήλωση στη ΔΕΗ ενώ επιπλέον θα απλοποιηθεί και θα μειωθεί το κόστος για την αλλαγή ονόματος στο λογαριασμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Σας ενδιαφέρει: Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή - Ποιες ώρες θα λειτουργήσουν


Η περίοδος των χειμερινών εκπτώσεων ξεκίνησε από τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου με τους εμπόρους να ελπίζουν σε τόνωση του τζίρου τους και με τους καταναλωτές να ψάχνουν για ευκαιρίες αγορών.

Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου, πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων, τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά με προτεινόμενο ωράριο από τις 11 π.μ. μέχρι τις 6 μ.μ.

Τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών προτείνει να λειτουργήσουν από τις 12:00 έως τις 18:00 και όχι από τις 09:00, δεδομένου ότι συνήθως τη Δευτέρα, μετά τις Κυριακές που τα καταστήματα λειτουργούν, παρατηρείται χαμηλή προσέλευση καταναλωτών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

5ο ΓΕΛ Βέροιας:Αειφορία και Δημοκρατία με τα μάτια των μαθητών


Το 5ο ΓΕ.Λ. Βέροιας από 13/1/2019 έως 18/1/2019 φιλοξενεί μαθητές και καθηγητές από τρεις ευρωπαϊκές χώρες (Εσθονία, Πορτογαλία, Φινλανδία) στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+KA2, με θέμα «Αειφορία για τη Δημοκρατία, Δημοκρατία για την  Αειφορία». 

Τη Δευτέρα, 14/1/2019, οι φιλοξενούμενοι περιηγήθηκαν στους χώρους του σχολείου και απέκτησαν μια πρώτη γνωριμία με τη χώρα, την πόλη και το σχολείο μας. Στη συνέχεια, η ομάδα στο σύνολό της έγινε δεκτή στο Δημαρχείο της Βέροιας από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας. Ο κ. Γ. Σοφιανίδης, τους μίλησε για την ιστορικότητα του κτιρίου και την πολυπολιτισμικότητα του τόπου και τους μοίρασε αναμνηστικά δώρα. 

Ακολούθως,  μαθητές και καθηγητές επισκέφθηκαν τον Σύλλογο Βλάχων, όπου ενημερώθηκαν από τον πρώην Πρόεδρο και επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας του Συλλόγου κ. Δ. Γκαλαΐτση για την αρμονική συμβίωση πολλών και διαφορετικών πληθυσμών στην περιοχή μας  εδώ και πολλούς αιώνες, γεύτηκαν παραδοσιακές λιχουδιές, ενώ δεν έλειψε ο χορός και το τραγούδι. 

Κατόπιν περιηγήθηκαν σε ιστορικά σημεία της πόλης, γνωρίζοντας την αειφορία, τόσο σε κοινωνικό επίπεδο, όσο και σε αυτό του οικιστικού χώρου. 

Τις επόμενες μέρες η ομάδα που συμμετέχει στο συγκεκριμένο πρόγραμμα Erasmus θα συνεχίσει τις εξορμήσεις της σε χώρους της περιοχής μας και τις επαφές της με φορείς που υπηρετούν τις έννοιες της Δημοκρατίας και της Αειφορίας, ενώ παράλληλα θα εργαστεί για την εμπέδωση μιας κοινωνίας αλληλεγγύης στην Ευρώπη.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΓΕΝΙΚΗ απεργία στο δημόσιο την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου


 
Την κήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης για όλο το Δημόσιο με αίτημα την άμεση απόσυρση του συστήματος διορισμών στην εκπαίδευση, που η Κυβέρνηση προωθεί για ψήφιση στη Βουλή, ανακοίνωσε η ΑΔΕΔΥ.
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε:  

 
 
 
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της τις αποφάσεις της Δ.Ο.Ε. και της Ο.Λ.Μ.Ε., αλλά και τη μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις απεργίες της 11ης και της 14ης του Γενάρη και στα συλλαλητήρια, αποφάσισε, ομόφωνα, την κήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης για όλο το Δημόσιο με αίτημα: «την άμεση απόσυρση του συστήματος διορισμών στην εκπαίδευση», που η Κυβέρνηση προωθεί για ψήφιση στη Βουλή.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019, ώρα 11:00πμ, στη Βουλή.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »